Om etiskforbruk.no

Etiskforbruk.no er nettportalen for deg som vil ta mer hensyn til miljø, dyrevern og verdens fattige når du handler varer i butikken.

Bak portalen står Etisk Forbrukernettverk, en sammenslutning av elleve organisasjoner og stiftelser som arbeider med miljø, global solidaritet eller dyrevern. Vi har gått sammen om en felles forbrukerportal på nett, for å gjøre det enklere for deg som forbruker å vite hva du bør tenke på og se etter hvis du ønsker å bidra til et mer etisk forbruk.

Etisk forbruk omfatter hensynet til miljøet, til dyrevelferd og til rettferdig handel med fattige land. På forsiden vår finner du en liste over tips. Om du klikker på et tema som interesserer deg, vil du finne ett eller flere tips om hvordan du kan ta slike hensyn i din egen hverdag. Hvert av tipsene er laget av én bestemt organisasjon, som selv står ansvarlig for innholdet.

Følgende organisasjoner og stiftelser er tilsluttet Etisk Forbrukernettverk: Miljøheimevernet, Max Havelaar, Norges Naturvernforbund, Global, Framtiden i Våre Hender, NOAH for dyrs rettigheter, Forbrukerrådet, PRESS – Redd Barnas Ungdom, Regnskogsfondet og Stiftelsen Miljømerking.