Etisk forbrukernettverk

Ny portal

Dette er en ny nettportal for deg som vil ta mer hensyn til miljø, dyrevern og verdens fattige når du handler varer i butikken.

Barne- og familieminister Laila Dåvøy åpnet etiskforbruk.no den 5. desember, på Forbrukerinspektørene på NRK.

Bak den nye portalen står Etisk Forbrukernettverk, en sammenslutning av elleve organisasjoner og stiftelser som veileder forbrukerne til et mer miljøvennlig, rettferdig og dyrevennlig handlemønster. Vi har gått sammen for å lage en forbrukerportal på nett, for å gjøre det enklere for deg som forbruker å vite hva du bør tenke på og se etter hvis du ønsker å bidra til et mer etisk forbruk.

Etisk forbruk omfatter hensynet til miljøet, til dyrevelferd og rettferdig handel med fattige land. På forsiden finner du en liste over tips. Klikker du på et tema som interesserer deg, vil du finne ett eller flere tips om hva du kan gjøre. Hvert av tipsene er laget av én bestemt organisasjon, som selv står ansvarlig for innholdet.

Følgende organisasjoner og stiftelser er tilsluttet Etisk Forbrukernettverk:
Miljøheimevernet, Max Havelaar, Norges Naturvernforbund, Global, Framtiden i Våre Hender, NOAH for dyrs rettigheter, Dyrebeskyttelsen i Norge, Forbrukerrådet, PRESS – Redd Barnas Ungdom, Regnskogsfondet og Stiftelsen Miljømerking.