Appelsinjuice

Rettferdig appelsinjuice

Se etter Max Havelaars merke når du kjøper appelsinjuice. Merket er en garanti for at appelsinbønder og appelsinplukkere får gode arbeidsbetingelser og sosiale vilkår, samt en rettferdig pris for produktet sitt.

Hva?

Appelsinjuice med Max Havelaar-merke kommer fra små appelsinplantasjer og småbønder i Brasil, Mexico og Cuba.

Hvordan?

Den første Max Havelaar-merkede appelsinjuicen i Norge heter “Farmer’s juice”. Du kan se etter denne juicen i NorgesGruppens største butikker over hele landet. De ulike butikkene er Meny, Eurospar, Spar, CC-mart’n, Ultra, Centra, Bikuben, Dragesett og Safari.
Hvis du ikke finner Max Havelaar-merket juice i din butikk, kan du spørre betjeningen. Et slikt spørsmål kan være ditt bidrag til en bedre fordeling i verden.

Hvorfor?

Ordningen med import av Max Havelaar-merket appelsinjuice gir små appelsinplantasjer og småbønder direkte tilgang til vestlige markeder – og anstendig betalt for innsatsen.
Stadig flere er blitt bevisst på at handel er et svært effektivt middel for å oppnå økonomisk utvikling blant fattige mennesker i fattige land. Som forbruker har du muligheten til å være med å påvirke markedet – til beste for arbeiderne i utviklingsland.

Ansvarlig for dette tipset: Ragnhild Hammer, Max Havelaar